TEDAVİLERİMİZ
- Dental İmplant
- Ortodonti
- Invisalign Tedavisi
- Endodonti – Kanal Tedavisi
- Estetik Diş Hekimliği
- Periodontoloji
- Pedodonti (Çocuk Diş Hekimliği)
- Dijital Diş Hekimliği
- Protetik Diş Tedavisi
- Restoratif Diş Tedavisi
- Ağız, Diş Ve Çene Cerrahisi
- Diş Çekimi
- Diş Dolgusu
- Diş Taşı Temizliği
- Gömülü Diş Çekimi (20 Yaş Dişi Çekimi)
RANDEVU OLUŞTURUN
Restoratif diş tedavisi nedir?
Estetik açıdan güzel bir gülümseme sağlamak için, uygulanan tedavi şekline “Restoratif Diş Tedavisi” adı verilmektedir. Her insanın bir takım kişisel estetik beklentileri bulunmaktadır. Estetik niteliklerin yanı sıra, sağlık ve doğallık ile birleştiğinde ortaya olumlu bir görüntü çıkmaktadır. Dişler arasındaki dizilim ve görünüm, dişleri çevreleyen yumuşak dokunun yapısı, hastanın yüz görünümündeki karakteristik yapı bir bütün oluşturmaktadır. Bu nedenle, yüz hatlarına uyum sağlayan detaylarla ilişkili olarak, diş hekimi ve teknisyenlerin titiz çalışmaları sonucunda doğal ve güzel bir görünüm hedeflenmektedir. Diş yapısının istenen nitelikleri kazanması, diş rengi, diş taşlarının giderilmesi, yüzey temizliği Restoratif Diş Tedavisi’nin önemli unsurlarıdır. Bu nedenle uygulama uzman diş hekimi ve deneyimli teknisyenler yönetiminde gerçekleştirilmelidir.
Restoratif diş tedavisinde kullanılan yöntemler nelerdir?
Restoratif diş tedavisinde birçok teknik uygulanmaktadır. Direkt ya da indirekt kompozit uygulamalar, porselen estetik çalışmalar, gülüş tasarımının yapılması, diş beyazlatma uygulamaları, dentin hassasiyeti için yapılan tedaviler, vital pulpa tedavisi, Pre-protetik restorasyon uygulaması yapılmaktadır. Bunların dışında, yaşlı (Geriatri) ve onkoloji hasta gruplarına uygulanan konservatif diş tedavileri, yetişkinler için koruyucu tedavi uygulamaları gibi çeşitli yöntemler ile hastaların yaş, bireysel sorunları, ağız ve diş muayenesi bulgularının değerlendirilmesinin sonuçları göz önünde bulundurularak uygun tedaviye karar verilmektedir.
Restoratif diş tedavisi kimlere uygulanmaktadır?
Birçok insan gülümsemesinin hoş ve etkileyici olmasını istemektedir. Bu nedenle estetik duyarlılığa sahip kişilerin Restoratif Diş Tedavisi yapılmalıdır. Ağız ve çene yapısında deformite ya da kaza sonucunda yaralanmalar sebebiyle oluşan deformasyonlar da bu tedavi şekli ile
düzeltilebilmektedir. Diş etlerinde sorun yaşayan insanların, dişlerinde kalıcı leke sorunu bulunan bireylerin, geriatri ve onkoloji hastalarının tedavilerinde bu yöntem uygulanabilmektedir. Tedaviye karar verildiğinde muayene bulguları değerlendirilmelidir. Sonrasında elde edilen veriler ışığında bilimsel veriler doğrultusunda uygun tedavi planı oluşturulmalıdır. Tedavi esnasında edinilen bulgular ışığında ortodonti, ortognatik cerrahi, plastik cerrahi, periodontal tedavi ve kozmetik diş hekimliği gibi yöntemlerden uygun olanları seçilerek uygulanmalıdır. Tercih edilen tedavi yöntemleri hakkında hasta mutlaka önceden bilgilendirilmelidir.