Dental implant, eksik dişlerin yerine kullanılan bir diş tedavi yöntemidir. Dental implant, titanyum veya titanyum alaşımından yapılan bio uyumlu ve bir vida görünümünde yapay bir diş köküdür. Bu yapay diş kökü, çene kemiğine yerleştirilir ve doğal diş kökü gibi davranır.

Dental implant, uzman bir diş hekimi veya periodontist tarafından uygulanır. İşlem genellikle birkaç aşamadan oluşur. İmplant, ilk olarak çene kemiğine cerrahi olarak yerleştirilir. İmplantın çene kemiği ile birleşmesi ve

iyileşmesi için  beklenir. Bu süre genellikle 2-3 aydır Bu süre, implantın çene kemiğiyle güçlü bir bağ oluşturmasına olanak tanır.

İmplantın çene kemiğiyle birleşmesi tamamlandıktan sonra, implantın üzerine bir bağlantı parçası takılır. Bu parça, implantın üst kısmına yerleştirilen bir bağlantı elemanıdır ve üzerine yapay diş veya diş köprüsü takılmasını sağlar. Bağlantı parçası yerleştirildikten sonra, diş hekimi yapay dişi veya dişleri bu parça üzerine yerleştirir.

Dental İmplantın Avantajları

Dental implantlar, kayıp dişlerin yerine geçerek estetik bir gülümseme oluşturmanın yanı sıra, diş fonksiyonunu da geri kazandırır. İyi bir bakım ve hijyenle, dental implantlar uzun yıllar dayanabilir ve doğal dişlere benzer şekilde hissedilir ve kullanılır.

Dental İmplant Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dental implant tedavisi, her hasta için uygun olmayabilir. İyi bir çene kemiği yapısı ve sağlığına sahip olmak, sigara içmemek, genel sağlık durumunun implant tedavisine uygun olması gibi faktörler implant başarısını etkileyebilir.

İmplant tedavisi hakkında daha fazla bilgi almak ve uygun bir aday olup olmadığını belirlemek için bir diş hekimine danışmanız önemlidir.

Dental İmplant Uygulamaları Nelerdir?

Dental implant uygulamaları, eksik dişleri yerine koymak ve ağız sağlığını restore etmek amacıyla bir dizi durumda kullanılabilir. İşte yaygın dental implant uygulamaları:

Tek Diş İmplantı

Bir tek diş kaybı durumunda, implant, eksik dişin yerine yerleştirilir. Bu, tek dişin restorasyonunu sağlamak için implant, abutment ve üzerine yerleştirilen yapay dişten oluşur.

Birden Fazla Diş İmplantı

Birkaç ardışık veya dağılmış diş kaybı durumunda, implantlar ayrı ayrı yerleştirilir ve üzerlerine yapay dişler yerleştirilir. Bu, birden fazla dişin restorasyonunu sağlamak için kullanılır.

Tam Ağız İmplantı

Tüm üst veya alt dişlerin eksik olduğu durumlarda, bir dizi implant kullanılarak tam bir protez veya sabit bir köprü yerleştirilebilir. Bu, tam diş eksikliğinin restorasyonunu sağlamak için kullanılır.

Dental İmplant Uygulama Aşamaları

Dental implant tedavisi genellikle aşağıdaki aşamalardan oluşur:

Değerlendirme ve Planlama

Diş hekimi, implant tedavisi için uygun olup olmadığınızı belirlemek için ağız muayenesi, röntgen çekimi ve gerekli diğer görüntüleme tekniklerini kullanır. İmplant tedavisi için bir tedavi planı yapılır.

İmplant Yerleştirme

İlk aşama, implantın çene kemiğine yerleştirilmesidir. Cerrahi olarak çene kemiğine implant vidaları veya çivileri yerleştirilir. Bu aşama genellikle lokal anestezi altında gerçekleştirilir.

İyileşme Süreci

İmplantlar çene kemiğiyle entegre olması için bir süre iyileşmelidir. Bu süre implantın çene kemiğiyle güçlü bir bağ oluşturmasına izin verir ve genellikle birkaç ay sürebilir. Geçici bir restorasyon kullanılabilir.

Abutment-Bağlantı Parçası Takılması

İmplantlar iyileştikten sonra, abutment (bağlantı parçası) implant üzerine yerleştirilir. Abutment, yapay diş veya diş köprüsünün bağlanacağı bir yapıdır.

Restorasyon Yerleştirme

Son aşamada, yapay diş veya diş köprüsü abutment üzerine yerleştirilir. Bu, implantın üzerine yerleştirilen dişlerin şekil, boyut ve rengine uygun olarak yapılan bir restorasyondur.

İmplant tedavisi süreci, hastanın durumuna ve tedavinin karmaşıklığına bağlı olarak değişebilir. Diş hekiminiz size özgü bir tedavi yöntemi belirleyecektir.

Diş Hekimi Begüm Arabacı ve uzman ekibi olarak İstanbul Kadıköy Suadiye’de bulunan kliniğimizde size en uygun tedavi ve uygulamaları belirliyor, ağız ve diş sağlığınızı ön planda tutarak sizlere en iyi sonucu kazandırmayı hedefliyoruz.

RANDEVU OLUŞTURUN

Online randevu sistemimizi kullanarak, sizler için en uygun tarih ve saatte doktorunuz ile görüşmek için randevu alabilirsiniz.